DE WEEK VAN BARBARA I #7

door Barbara NL
0 comment
Bio Bebo - #7

Deze week werd mij een bijzondere maaltijd voorgeschoteld, vlogen de snottebellen in het rond en won ik de wedstrijd hoe snel je je huis kunt laten ontploffen.

Menu van trugkomst

Mijn man moest vorige week een paar dagen op zakenreis. De kinderen waren de hele week druk bezig met de dagen aftellen totdat hij weer thuiskwam en hadden het idee opgevat om voor papa een terugkomstdiner te organiseren. Zij zouden zelf alles regelen. Er werd in het grootste geheim een menukaart in elkaar geknutseld en een boodschappenlijstje gemaakt – of ik vooral niet op het lijstje wilde kijken want dat was geheim, maar of ik wel even de boodschappen wilde doen, want dat konden ze nog niet zelf. Er werd een feesttafel van jewelste voorbereid. Toen de dag van terugkomst daar was en papa met veel vreugde thuis werd ontvangen, werden papa en mama al gauw de kamer en keuken uitgestuurd, waar hard gewerkt werd aan het feestmaal. Enige tijd later werden wij naar een prachtig versierde tafel geleid, voorzien van een ruime hoeveelheid paasservetten die nog ergens in een laatje waren aangetroffen. Vervolgens mochten we een keuze maken van de menukaart, waarop met grote sierlijke letters ‘Menu van Trugkomst’ prijkte.
Bio Bebo - Trugkomst diner

Menu van Trugkomst

De tortilla’s die op de menukaart stonden waren helaas niet beschikbaar, dus deden wij ons tegoed aan de andere lekkernijen: stokbrood met mayonaise en ketchup vooraf en als hoofdgerecht soep van worteltjes, druiven en citroensap. Voldaan (ok ik geef toe, we stierven nog van de honger) en vooral heel blij met onze lieve kids, ruimden we die avond de keuken op.

Niet ziek worden!

Zoals half Nederland, werden ook wij afgelopen week overvallen door het griepvirus. Buikpijn, keelpijn, hoofdpijn, hoesten; het hele rijtje kwam voorbij. Gelukkig niet in zeer ernstige vormen, maar vooral zo irritant doorkabbelend. Soms is het handiger als je even drie dagen heel ziek bent en daarna weer duidelijk een opgaande lijn waarneemt. Bij ons bleef het dus vooral bij een constant half ziek gevoel. Vooral de kinderen werden getroffen. Godzijdank, want ik verkies zelfs een heel elftal aan zieke kinderen boven een zieke man. Desalniettemin werd ik flink aan het werk gezet. Temperatuur opnemen, natte doekjes op voorhoofdjes leggen, glaasjes water brengen, zakdoekjes aangeven, voor de zekerheid toch maar een spuugbakje neerzetten en vooral heel begripvol knikken bij het aanhoren van een constante stroom aan klachten. Als klein dieptepunt gold het niesmoment van mijn jongste, waarbij er een werkelijk indrukwekkende snottebel in het oog van mijn man werd gelanceerd en er een centimeterslange snotsliert bungelend aan zijn wenkbrauw achterbleef. Nu maar hopen dat hij niet ziek wordt…

Hoe mijn huis ontplofte

Ik weet niet hoe het er bij anderen aan toe gaat, maar bij mij komt het meestal niet heel goed uit als de kinderen ziek zijn. Natuurlijk is het heel zielig voor ze enzo, maar man wat gooit het je planning in de war! Nu heb ik het geluk dat ik veel werk vanuit huis kan doen, maar dan nog moet ik op dat soort momenten alle zeilen bij zetten om iedereen in leven te houden, m’n werk gedaan te krijgen en het huis nog enigszins toonbaar te krijgen. Dat laatste is natuurlijk het eerste wat afvalt, dus laveer ik reeds een week tussen bergen was, bibliotheekboeken die al lang ingeleverd hadden moeten worden en stapels oudpapier die ik telkens vakkundig omzeil. Als klap op de vuurpijl hield de vloerverwarming ermee op, juist in de koudste week van de winter. Pfff..kan niet wachten tot het voorjaar wordt.

Liefs, Barbara

www.biobebo.nl

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: