FOOD | PURE LEAF

door Louke NL
0 comment
FOOD | PURE LEAF

In het Bethanienklooster in de binnenstad van Amsterdam lanceerde Pure Leaf hun nieuwste thee collectie, aan een grote groep enthousiaste bloggers van allerlei kunnen, in een prachtig gestylede ruimte met heel veel groene bladeren en overal die doosjes thee. Foodbloggers, fashionbloggers en lifestylebloggers. Inderdaad een heel diverse groep. Maar Pure Leaf herkent in ons de passie, die wij allen delen. Deze thee smaakt niet alleen heerlijk, ze zien er heel mooi uit en thee is hot op het moment.

Wij kregen een introductie in theevakkunde van een echte theesommelier: Joyce Muendo. Zij vertelde ons met zichtbaar plezier over haar liefde voor thee. Daarna gingen we de nieuwe lijn proeven, die vanaf eind november op de markt komt voor consumenten. Thee is niet gewoon thee kan ik je vertellen. Ik heb zulke prachtige uitvoeringen geproeft vandaag van soorten, die ik dacht al te kennen, dat mijn ogen echt geopend zijn. Thee heeft net als wijn en whiskey, een verhaal, en zo kun je zelfs proeven en zien waar de thee is geteelt, en hoe het is verwerkt tot thee, met de fijnste grondstoffen uit de hele wereld. De thee is op zichzelf ook mooi om te zien, maar drinken is toch het advies. Als je in je glas in het piramidevormige theezakje kijkt van de groene mint thee, zul je de gerolde blaadjes zien ontvouwen. De kamille is bijvoorbeeld echt geel. Geen groen stukje te zien en dat proef je.

Sacha de Boer kennen wij allemaal van het journaal, dat ze eenentwintig jaar heeft gepresenteerd. Maar haar vak is portretfotografie en zij is vier jaar geleden met een camera in de hand het journaal uit gestapt. Ze heeft ons vandaag verteld over voedselfotografie, naar aanleiding van de kookboeken, die zij heeft gemaakt, met een topchef. Alweer die passie die ik tevoorschijn zag komen, toen zij hele handige tips en tricks gaf over het maken van mooie plaatjes, al dan niet van snoetjes of toetjes. Lekker eigenwijs en creatief deelde zij haar wijsheid met ons over hoe echt voedsel vastgelegd kan worden op de gevoelige (print)plaat.

Vervolgens kregen wij de gelegenheid om in kleine groepjes zelf te ervaren waar Joyce en Sasha ons over verteld hadden. Onze eigen melange thee samenstellen en handige truckjes te proberen bij lastige fotoopstellingen. Zo kwam ik erachter dat popcorn echt heerlijk is in je thee en sommige blaadjes echt voor ‘de mooi’ worden toegevoegd. En ik weet nu wat te doen als je natuurlijke lichtbron een bepaald plaatje niet toelaat, omdat je camera niet zo slim is als je oog. Kortom een fijne, smaakvolle en leerzame dag. Dank jullie wel Pure Leaf en ons PR bureau.

Thuis nagenietend van mijn zelfgemelangeerde thee en verheug ik mij op de reacies van iedereen die deze kerst van mij een prachtige collectie Pure Leaf kado krijgt omdat ze het waard zijn. 

Groetjes

Louke

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: