LIFESTYLE | TIEN TIPS OM STRESS VOOR TE BLIJVEN

in FOOD & HEALTH/ONDERNEMEN door

‘Leuke nieuwe projecten geven mij energie en daden drang, maar het kan ook verstikkend werken en dan komt er van alle briljante plannen niks terecht. Vooral het boodschappen doen, delft dan het onderspit, maar dat is dan meteen mijn offer voor de zaak’. Louke vertelt over hoe je kan ontstressen.

Louke is zelfstandig ondernemer en editor in Chief van Monique Magazine. Bekijk hier hoe ze haar chaos fixt en leer van de ‘ongebruikelijke’ tips, die ze heeft.

  1. Naar de wc gaan vind ik zonde van de productiviteit, maar als de natuur roept, dan moet je luisteren, dus ik heb mijn wc deur met schoolbordverf geschilderd. Daarop staan mijn projecten met gekleurde krijtstift en zelfs tekeningetjes erbij. Zo is mijn downtime ook meteen mijn focustime.
  2. Onder de douche krijg ik altijd de meest geniale invallen, voor problemen die in mijn hoofd rondspoken. Ik heb daar zelfs zo’n krijtstift bij de hand om direct op te kunnen schrijven, wat ik net bedacht heb, want als je hoofd echt vol zit, dan is je net bedachte oplossing alweer weg, voordat je je goed en wel hebt afgedroogd.
  3. Het voordeel van thuis werken is dat je als je een dutje voelt opkomen, je dat ook gewoon kunt pakken. Ik ben heel goed in rechtop slapen. Voorheen vond ik dat nog erger dan naar de wc gaan, maar ik heb het geaccepteerd.  Niks verfrist zo goed als een powernap.
  4. Ik houd lijstjes bij, maar ik doe het op mijn telefoon in een app, waarmee ik mijn notities en checklijstjes ook kan delen en mailen. Het werkt met álles, behalve boodschappenlijstjes. Die boodschappen zijn echt moeilijk vind ik en het gesjóuw ook. Ik zou moeten laten bezorgen, maar dan moet ik nog steeds eerst bedenken wat ik wil eten.
  5. Ik zorg ervoor dat ik probeer om het uurtje voordat ik ga slapen iets gemakkelijks te doen. Een comedy kijken of iets anders ontspannends, om mijn gedachtenstroom tot rust te brengen. Anders schiet ik de hele nacht wakker, omdat ik dingen moet doen. En dromen zijn nou juist bedoeld om alles wat je geleerd en ervaren hebt op te slaan en/ of te verwerken. Bovendien is slapen echt heel fijn als je het druk hebt overdag. Je rust er zeg maar van uit. 🙂
  6. Ik ben creatief dus mijn brein springt van pure inspiratie van de hak op de tak. Een recept voor chaos, als je niet uitkijk, maar de momenten dat ik geinspireerd ben om dingen te ordenen pak ik ook creatief aan. Dus alle projecten hebben zelfs hun eigen vakjes in kasten en hun eigen tassen. Dan hoef ik als ik de deur uit moet niet te zoeken waar alles ligt. Scheelt enorm.
  7. Een dagboek kan ik ook iedereen aanraden. Het helpt je net als dromen om inzichten te krijgen in wat je allemaal ervaart en bedenkt en zelfs voor de ontspanningsmomenten is het nuttig, want jaren later teruglezen waar je toen zo mee bezig was is echt interessant.
  8. Knuffel zo vaak en zo veel je maar kunt. Het lijkt zo onbenullig, maar intussen bewijst zelfs de wetenschap, dat er enorme voordelen uit geknuffel te halen zijn. Het versterkt je fundering en gevoel voor eigenwaarde en het maakt dat de stress die je opbouwt omgezet wordt, door je hartspier naar spierversterkend hormoon. Daar kan geen vitaminesupplement tegenop.
  9. Ik doe, als het ook maar enigzins kan, alles wat mij te binnen schiet, aan handige dingen, meteen. Dit soort brainwaves maken het leven namelijk makkelijker. En ik hou van makkelijk leven. Het inspireert om nog meer handige dingen te doen.
  10. Heel af en toe is er een momentje dat dingen mee zitten kwa tijd. Ook al heb je alles lekker gepland. Geniet van die tijd om ook echt even onbeschaamd te genieten. Heel verfrissend.

Liefs Louke

Laatste van FOOD & HEALTH

0 0.00
Ga naar Boven