LIEFDE & SEKS | BIZARRE DATINGTREND

door

O my, er is weer een nieuwe trend gaande: een die ik ergens wel zag aankomen, maar waar ik geen idéé van had hoe dit zou voelen. Hoe het precies zit? Ik leg het je haarfijn uit in dit artikel.

Wanneer je aan het daten bent, zowel on- als offline, kom je weleens dingen tegen, waarvan je ze eerder hebt gezien. Deze Deja-vu is wel grappig als het iets is van een hele tijd geleden, maar als je in een korte tijd merkt dat er vier mensen in je omgeving zijn die dat roepen of ook hebben gehoord, dan krab je je wel even achter je oren. Ik wel tenminste, dan is er wat mij betreft sprake van een trend.

Wat ik nu toch regelmatig zie de laatste tijd, is dat mannen je, in de eerste chat al, ten huwelijk vragen (hijwordt zelfs gebruikt als openingszin) of tijdens je eerst date roepen dat ze willen dat je hun vrouw wordt.

Wat deze zin met je kan doen

In het begin kan je hier best van onder de indruk zijn. Déze zin is goed voor drie dagen lange ontwrichting. Helemaal als je hem niet eerder gehoord hebt en het grappige is dat hij uiteraard ook verschillende andere dingen bij je teweeg kan brengen.

Wat het nog meer te weeg brengt

Voor vrouwen die willen settelen, is deze zin ‘killing’: iemand die graag voor altijd met iemand zou willen zijn, kan bij het horen van deze zin een beetje week en slap worden 🙂 Deze zin is ook goed voor een grote glimlach én voor een goed gesprek tussen haar en haar vriendinnen. Belangrijk is wel dat deze zin niet te vroeg wordt gebruikt.

Wat gebeurt er dan

Wanneer je de zin als openingszin gebruikt, heb je haar aandacht. Ik weet niet wat het reactiepercentage is van vrouwen en of er onderzoek is gedaan naar de CTR en Conversie van deze zin, maar kan me voorstellen dat hij best goed scoort. Welke vrouw wil nou niet onderzoeken, wie de persoon is achter deze originele zin.

Als het de tweede keer is dat ze hem hoort of de derde, omdat iemand je al voor geweest is om hem voor het eerst tegen haar te zeggen, dan is het uiteraard zo, dat ze misschien niet zo heel enthousiast gaat reageren en dat je wellicht een reactie krijgt van: ‘goh, je bent al de derde deze maand’.

Welke zinnen er nog meer worden gebruikt

De zin dat een man op zoek is naar de moeder van zijn kinderen heb ik ook al voorbij zien komen, deze is goed voor alle vrouwen die ooit en kind wil. Persoonlijk vind ik het wel heftig om online met dit soort zinnen te gaan lopen gooien, het zijn niet zo maar dingen, maar hele grote dingen van het leven. Dus je kán ze gebruiken, maar ik ga je vooral vertellen, waarom het beter is, om het niet te roepen als je het niet meent.

Waarom je deze zinnen niet moet gebruiken

Trouwen of een kind krijgen is nogal een groot ding. Als je doel is om een vrouw in bed te krijgen, kán hij best werken, omdat het kan lijken alsof je op zoek bent naar iets serieus. Wanneer je het echter níet echt zo voelt en gewoon maar roept en totaal niet de intentie hebt om ook maar verder te gaan dan een date of aan het proberen bent om ‘er op’ te mogen, doe je alleen maar jezelf te kort. Wat de meeste mensen zoeken tegenwoordig, is niet meer die one- night stand, die even een trend was. Wat mensen zoeken is de verbinding tussen mensen. En die echte connectie ga je nou eenmaal niet vinden in een lege one timer.

Er zijn mensen die dat anders zien

Uiteraard zijn er mensen, die dat anders zien. Sommigen vinden het vangen van hun prooi belangrijker, het verhogen van hun aantallen of is een gepassioneerde avond genoeg, maar on the long run is dat natuurlijk niet waar het over gaat en waar de geslachtsorganen voor bedoeld zijn.

Hoe zit dat dan

Iets met bijtjes en bloemetjes, ze zijn natuurlijk bedoeld voor voortplanting. En het vinden van de geschikte partner gaat nou eenmaal niet alleen over seks, ook om karakter, de ander leren kennen en kijken of je bij elkaar past. Als dat niet serieus de intentie is, kan je de openingszinnen over trouwen en kindjes, maar beter niet gebruiken, want dan val je binnen een paar dates door de mand.

De mooie verhalen voorbij

Mooie verhalen zijn leuk, als sociaal experiment en om even in te leven… het is niet voor niets dat we momenten creëren en omgevingen waar we blij van worden. We schrijven allemaal onze eigen kleine soap. Van de invite om elkaar te ontmoeten op een eiland, tot de invite om mee te gaan racen in het Buitenland, dát zijn leuke dingen… als ze uitkomen dan, anders is het een lege huls en wordt er maar gewoon wat geroepen, daar heeft niemand iets aan.

Je eigen dating verhaal

Spannender is om samen aan je eigen dating verhaal te bouwen. Iets leuks verzinnen en dat dan gaan doen, elkaar ontdekken, de ander een stuk van het verhaal laten vertellen en zo gaandeweg elkaar ontdekken in leuke settings te kijken wie de ander is en om herinneringen te bouwen.

Waarom je herinneringen wil bouwen

Je wil herinneringen bouwen, omdat dát is wat je je gaat herinneren als je later oud bent. Als je 10 keer hebt afgesproken en als couch potatoes hebt lopen bankhangen en filmpjes kijken, bouw je natuurlijk veel minder op als dat je dat af en toe eens doet en elkaar ziet in verschillende settings. Ga er op uit, doe leuke dingen, onderzoek en verbind en doe een beetje moeite voor elkaar. Met iemand zijn gaat uiteindelijk over liefde natuurlijk, maar ook over hoe goed je wel of niet in elkaars leven past en over of je op het zelfde moment hetzelfde ding zoekt. of het nou om te scharrelen is of om te kijken of iemand een potentiële partner is.

Wat echt niet meer kan

Wat echt niet meer kan is de zin die ik ooit hoorde: ‘ze kan een fles wijn krijgen van zes euro’. Are you kiddig me? Voor jezelf is dit vooral ook een-beetje-jammer. Ga wat leuks doen met elkaar, hoe verleidelijk die bank of dat bed ook is, ga de deur uit! En probeer iéts verder te gaan dan alleen borrelen in de kroeg, want dat doet iedereen al en daarmee ‘overschrijf je’ de vorige waarmee je hebt staan borrelen in de kroeg. Dus zonde van je eigen herinneringen. Genoeg te doen. Op avontuur is waar het het leukst is.

We are all one

Wanneer je veel date, vult het je leegte en lijkt het leuk om te blíjven zoeken naar die perfecte partner, maar niets is minder waar. Wanneer je niet meer weet hoe iemand heet (en je telefoon moet checken, om daar achter te komen) of niet meer weet welk gevoel je voor wie hebt… kun je je misschien eens achter je oren gaan krabben of de ‘stapel’ die je aan het daten bent, niet een beetje hoog wordt. Het líjkt wel leuk om in nieuwe avonturen te stappen steeds, maar is dat ook zo? Is die eenzaamheid vullen, niet gewoon iets waar je aan moet door wél die verbinding aan te gaan met iemand? Van die ene chick je vaste scharrel maken, of elke vrouw als potentiële partner te zien… en vooral je te realiseren, dat als je vaker iemand ziet, je ook weer andere aspecten van jezelf tegen komt, in plaats van dat standaard verhaaltje dat je steeds afdraait.

Conclusie

De conclusie van dit verhaal is, dat ik vind dat de dating game wel erg ‘arm’ is geworden de laatste tijd. Mensen verbinden minder en gaan vaak voor het minimum aan effort. Doen dezelfde standaard dingen met iedereen en mensen lijken een nummer te zijn geworden in plaats van een mens. Gedrag is niet om over naar huis te schrijven. (al moet ik zeggen dat ‘the nice guy’ trend, waar ik over schreef ook nog steeds gaande is, maar deze verschuiving gaat langzaam -‘the nice guy’ trend is de trend waarin steeds meer mannen zich wél weer gaan gedragen als echte heer-) Wat ik persoonlijk niet vind kunnen is dat mensen zinnen gebruiken, als dat ze met je willen trouwen en kindjes willen maken om ‘in iemands broekje te komen’ jammer, want daarmee doen ze ook zichzelf te kort. Vrouwen prikken daar doorheen en iets wat veel langer had kunnen duren gaat dan dus stuk, omdat het niet waar was wat werd gezegd. Sowieso vind ik dat je geen zinnen moet gebruiken die niet waar zijn. Wees gewoon jezelf, mensen kunnen dat veel meer waarderen als de standaard smooth talk, die ze eerder hebben gehoord.

Wanneer iemand zulke mooie onderwerpen als met je willen trouwen en kinderen met je willen binnen de eerste drie tot vijf dates gebruikt, kan je natuurlijk week en slap worden, maar is het misschien-wel-slim om het met een korreltje zout te nemen en je niet te laten meeslepen in iets wat te mooi is om waar te zijn. Wanneer zoiets op het juiste moment mét de juiste intentie wordt gezegd, is het natuurlijk een ander verhaal.

Happy dating, be safe en ik ben benieuwd naar jouw datingavonturen! Als je iets met me wil delen, kan je me mailen op monique@moniquemagazine.com

Wie weet hightlight ik jouw onderwerp of verhaal dan in het volgende artikel.

Liefs, Mo

Hi en leuk dat je mijn korte biografie bekijkt. Mijn naam is Monique van Bokkum, ik ben eigenaresse van Monique Magazine en werk als model, influencer, blogger, Editor in Chief, booker en producer, ik spreek, schrijf, fotografeer en maak reportages, interviews en doe eigenlijk alles wat leuk is en creatief. Daarnaast ben ik moeder van een zoon en leef ik life to the max, waar ik kan. Ik ben gek op reizen, dansen en socializen versus stilte, yoga, reflectie en natuur voor de o zo belangrijke balans. Samenwerken met brands is waarvoor je me kunt contacten via hello@moniquemagazine.com. We zijn gespecialiseerd in advertorials, event reports, hotspots en shoots. Wil je samenwerken in de beauty- fashion-, lifestyle- of travelhoek? Let me know!

Laatste van LIEFDE & SEKS

0 0.00
Ga naar Boven
%d bloggers liken dit: