JOY OF MATCHA THEE REVIEW

door

Joy of matcha thee, een exclusieve thee, die rijk is aan aminozuren, vitaminen en mineralen, Top! Maar is de thee ook nog lekker? Wij testten het voor je uit en maakten een review.

Matcha: een voor mij nog onbekend iets, maar als je erover leest op het internet, staat het vól met verschillende manieren, waarop je dit ingrediënt kunt gebruiken en waar het allemaal goed voor is. Deze keer werd het toegepast in thee.

De Joy of Matcha thee is afkomstig uit China: een poedervormige thee, gemaakt van gestoomde en gedroogde theebladeren van de Camellia Sinessis plant, die je oplost in water.

Matcha is een absolute trend op het gebied van voeding en gezondheid.

Jaren geleden kwamen zenboeddhisten in aanraking met Matcha, tijdens hun reis door China. Daarna hebben de boeddhisten hun eigen tradities en productiemethoden ontwikkeld en deze worden nu ook door de westerse landen opgepikt, waardoor je de Matcha steeds vaker terug ziet komen in allerlei verschillende producten. Zo kan Matcha gebruikt worden voor thee, maar ook bijvoorbeeld voor in cake, zoete smoothies of als smaakversteker in gerechten.
Tevens geeft Matcha thee een boost aan energie, ideaal als je een middagdipje hebt.

Ingredienten

Joy of match thee wordt alleen gemaakt van de theebladeren van de Camellia sinessis plant.
De bladeren worden gestoomd en daarna gedroogd en heel fijn gemalen. Wat er overblijft is een heel fijn poeder.

Let op: Niet alle Matcha poeder is ook echt Matcha.

Verpakking

Joy of matcha thee zit verpakt in een klein blikje van 30 gram: een simpel en fris groen blikje met daarbij een bamboe klopper. Je word er vrolijk van en het staat onwijs leuk bij je thee collectie.

Gebruik

De thee drinken we in stijl, in een mooie beker. Onder het mom van: als je zen ‘doet’, moet je het goed doen. Voor een kopje thee heb je ongeveer 1 eetlepel Matchathee nodig. Dit doe je bij het warme water, wat ongeveer 80 graden is. Vervolgens roer je het met de bamboeklopper een minuut goed door.

Wat je krijgt is een ontzettend gezond uitziend drankje, het ruikt ook erg groen. Het doet mij het meeste denken aan brandnetelthee wat ik vroeger nog wel eens maakte. Qua smaak is het bijzonder verassend, want ik dacht dat het helemaal niet lekker zou zijn, maar niets in minder waar, het is heerlijk! Een licht zoete smaak met een klein beetje bitter. Verder is het redelijk neutraal qua smaak. Na ongeveer een half uur merk ik dat ik wat opgewekter ben en het echt een boost geeft aan mijn energielevel.

een dikke aanrader

Conclusie

Joy of matcha thee is een dikke aanrader voor iedereen die houdt van iets nieuws, zoekt naar een energieboost en gezond wil drinken. Met zo’n blikje doe je ongeveer 30-50 keer, afhankelijk van de hoeveelheid die je in het kopje water doet. Het is wat aan de dure kant, maar daarvoor krijg je wel iets terug wat goed is voor de geest en het lichaam! Ik zou het wel kopen. Het wordt ook vaak gebruikt als gezonde vervanger voor koffie.

Shop hier de Joy of Matcha Thee

Hi en leuk dat je mijn korte biografie bekijkt. Mijn naam is Monique van Bokkum, ik ben eigenaresse van Monique Magazine en werk als model, influencer, blogger, Editor in Chief, booker en producer, ik spreek, schrijf, fotografeer en maak reportages, interviews en doe eigenlijk alles wat leuk is en creatief. Daarnaast ben ik moeder van een zoon en leef ik life to the max, waar ik kan. Ik ben gek op reizen, dansen en socializen versus stilte, yoga, reflectie en natuur voor de o zo belangrijke balans. Samenwerken met brands is waarvoor je me kunt contacten via hello@moniquemagazine.com. We zijn gespecialiseerd in advertorials, event reports, hotspots en shoots. Wil je samenwerken in de beauty- fashion-, lifestyle- of travelhoek? Let me know!

Laatste van FOOD

FOOD | PURE LEAF

In het Bethanienklooster in de binnenstad van Amsterdam lanceerde Pure Leaf hun
0 0.00
Ga naar Boven
%d bloggers liken dit: