INTERVIEW | SHAHRAM HOSSEINPOUR

door Sarah NG
0 comment
INTERVIEW | SHAHRAM HOSSEINPOUR

Iedereen kent de televisieshow Hollands Next Top Model en iedereen ziet de jonge modellen met prachtige kapsels, maar wie is hun haarstylist/ kapper nou eigenlijk?  Een vraag die jij jezelf misschien ook wel eens hebt gesteld? Reporter Sarah zocht het uit en stelde Sharam Hosseinpour vragen. Lees mee.

Nou ik ben er dus achteraan gegaan en kwam bij Shahram Hosseinpour of ‘Shah’, hoe iedereen hem noemt, terecht. Zijn eigen kapperszaken zitten in Zaandam en heten Hollywood Dreams en Hollywood Colorhouse. Beide zaken zijn direct naast elkaar en was het dus lekker makkelijk voor mijn “nieuwsgierige’ ikje” om even in beide zaken een kijkje te nemen.  Ze zijn beiden heel verschillend ingericht maar je voelt je al heel snel erg thuis. Het “Dream Team” is super vriendelijk, je word begroet met een grote glimlach als je binnenkomt en er wordt gevraagd of je iets wilt drinken. Een service die ik persoonlijk erg waarder. Ik hoefde niet lang te wachten en daar was ie dan, ook één en al glimlach. Voor een babbeltje hadden we niet echt tijd, omdat hij zijn pauze voor mij opofferte, maar alsnog was er absoluut een rustgevende sfeer en begon ik maar direct met mijn vragen. Ik wil duizend dingen weten en vraag Shahram Hosseinpour als eerst om in zijn eigen woorden te vertellen over wie hij is.

Shahram is een haarstylist met heel veel passie, iets te fanatiek met doorzettingsvermogen. Mijn motto’s zijn: “work hard, play harder” en “the sky is the limit” Het klinkt cliché, maar het is wel de waarheid.

Wanneer en waarom besloot jij dat kapper/ haarstylist jouw roeping was?

Ik wilde eigenlijk helemaal geen kapper en/ of haarstylist worden. Ik vond het eigenlijk heel verschrikkelijk, omdat mijn vader het altijd deed. Dat hij vroeger s’avonds thuis kwam met haren overal op zijn kleren… dat vond ik helemaal niks en met die gedachte ben ik opgegroeid. Dan komt er nog bij dat het vroeger “not done”was om kapper te zijn. Het was een beroep dat mensen uitvoerden, die niks anders konden doen. Ik ben soort van verplicht erin gerold. Achteraf zeg ik natuurlijk “Godzijdank”

Voodat je kapper werd was je in het bezit van een haarwinkel klopt dat?

Ja, dat klopt, ik begon met een Haarwinkeltje in Zaandam en ernaast knipte ik soms bij mijn vader in de zaak. Wel uitsluitend mannen, dus ik was wel echt een barbier, een mannenkapper.

Je zei net dat je vroeger uitsluitend mannen knipte. Hoe lang knip je nu al vrouwen?

Ik knip al heel wat jaren vrouwen, maar pas sinds 5 jaar echt op professionele manier.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Ieder dag ander haar, iedere dag andere mensen, iedere dag andere verhalen en het mooiste is natuurlijk iedere dag andere creaties.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie kan je echt letterlijk overal uit halen. Ik was bijvoorbeeld in het Anne Frank museum en ben ik geïnspireerd door de foto’s die ik daar zag. De winnende shoot van de Coiffure Award, vorig jaar bijvoorbeeld, kwam daar vandaan. Soms komt het ook gewoonweg van vallende bladeren, de natuur, maar over het algemeen als we het echt over het haarstyling hebben krijg ik de meeste inspiratie van fashion shows. Ik kopieer nooit andermans creaties, maar ik laat me er wel gewoon door inspireren.

Hoe motiveer jij je team om het beste uit zichzelf te halen?

Mijn mensen worden beloond als ze iets goeds hebben gemaakt of gedaan, dat is factor nummer één. Er worden complimenten gemaakt en we moedigen ze aan om naar fashion shows of shoots te gaan voor inspiratie. We geven ze de vrijheid om zelf metamorfoses te organiseren van mensen, waar ze echt zeg maar van een ruwe diamant een gesleepte diamant van willen maken. Ook neem ik ze mee als ik zelf een show moet doen, zodat ze er iets van kunnen opsteken. Zo heb ik mijn team bijvoorbeeld meegenomen naar ‘Hollands Next Top Model’. Ik probeer ze bij grote opdrachten te betrekken, zodat ze niet alleen de kant van het salon werk leren, maar ook zien dat er veel meer mogelijkheden zijn.

 

 

Wat was tot nu toe de grootste uitdaging binnen je beroep?

Het winnen van de “Coiffure Award 2017″. Dat is echt heel moeilijk om binnen te halen. Eigenlijk is het al heel moeilijk om er überhaupt voor genomineerd te worden. We zitten natuurlijk in Noord-Holland en de meeste ‘high fashion Salonnen”, de meeste ‘fashionable sceness’, echt de meest ‘artistieke salons’, die in Nederland zijn, zitten hier ook. Mijn concurrenten zijn dus echt al jaren werkzaam binnen het vak en is het heel moeilijk om er tussen te komen. Althans het ‘was’ heel moeilijk.

 

Je maakt nu al 3 jaar deel uit van het “Hair-Team” van Hollands Next Top Model, hoe is dit zo gekomen en wat betekend het voor jou?

Voorheen zat ik in een team met de naam “the Chair” en de Art-Director daarvan, zijn naam is Jeffrey Jansen, die gaf mij toen de kans om zijn team te versterken. Dat waren de schows van 2014 en 2015. Helaas zijn we nu wel uit elkaar. Ik had wel altijd al mijn eigen idee van het haar en het was ook echt een droom om dat te kunnen/ mogen doen, dus ben ik zelf naar RTL toegestapt en heb ik de kans voor mijzelf afgedwongen zeg maar. Dit was mij dus gelukt en mocht ik dit jaar (2017) samen met een goede vriend/ collega Sanjay Ramcharan een team samen stellen van kappers/ haarstylisten uit heel Nederland. Ook was mijn eigen team: Team Hollywod, deel van het HNTM Hairteam. Wij hebben echt super mooi haar gemaakt. Dit jaar was natuurlijk speciaal, want dit jaar waren het zowel jongens als meiden, wat voorheen nooit het geval was. We hadden top resultaten, kregen top reacties, het was gewoon een top jaar. Dit allemaal betekend voor mij: een energie boost, nóg meer doorzettingsvermogen en eigenlijk ook wel meer onrust in mij. Daar ben ik heel eerlijk in, al is het positieve onrust. Ik moet gewoon oppassen dat mijn passie geen valkuil wordt.

Behalve HNTM en je eigen zaak runnen heb je nog heel wat andere projecten, zou je hier iets over kunnen vertellen?

Jazeker, ik werk met grote brands, bekende brands ook in het buitenland. Voor bekende bladen van Elle tot Vogue bijvoorbeeld, dus echt internationaal grote bladen. Voornamelijk werk ik met voetballers van all around the world. Zo werk ik soms in Milaan, Istanboel, Londen, New York, Parijs en Barcelona. Soms, al klinkt het een beetje overdreven, word ik gewoon met een privé jet ingevlogen om iemand te knippen en eigenlijk af te stylen voor hun moment van actie. De motivatie is voor mij dan echt dat ik ze op tv zie en denk “Hey dat haar heb ik gedaan”. Dat is wel echt tof. Ook doe ik modeshows van modeontwerpers. Zo heb ik bijvoorbeeld gewerkt bij de ‘Fashion Week Paris’ in Milaanmet brands zoals: Chanel, Chloé, Versace en ja dat is gewoon echt geweldig natuurlijk.

Als je zou mogen kiezen van wie dan ook ter wereld, wie zou jij het liefst stylen en waarom?

Nou wie ik echt een keer zou willen stylen zijn eigenlijk twee namen. Nummer één is Justin Bieber: ik vind dat zijn haar gewoon nog veel beter gedaan kan worden. Het is een hele dope gast, ik heb hem al één keer mogen ontmoeten. Nummer twee is mijn grote droom, waar ik nu ook naartoe aan het werken ben: Backstage bij “Victoria Secret”dus de Victoria Secret Angels. Deze droom gaat volgend jaar ook gewoon echt uitkomen.

Je hebt onlangs naast je Salon Hollywood Dream nog een zaak geopend genaamd Hollywood’s Colorhouse, kan je ons hier meer over vertellen?

Hollywood’s Colorhouse zie ik zelf als een kindje van Hollywood Dream. Het concept ervan is, zoals de naam al zegt, meer gespecialiseerd in het kleuren van het haar. Je kan het zien als een ‘fashion house’. We richten ons er meer op nieuwere, trendy en fashionable kleur en knip technieken. Ook worden er in Colorhouse fotoshoots gehouden. Wij bieden knippen, kleuren, makeup en tegelijkertijd een fashionable  shoot. Dit voor de gewone consument die een keertje zeg maar “Vogue-waardige”foto’s van zichzelf wil laten maken.

Wat zijn ke plannen voor de toekomst?

Mijn eigen brand hebben, de naam ‘Hollywood’, de naam ‘Shah’moet een merk worden. Dat is gewoon the next step, maar voordat ik daaraan begin, moet ik eerst dus Victoria’s Secret gedaan hebben. Daar heb ik echt sinds vorig jaar over gedroomd en tot nu toe alles, wat ik tot nu toe gedaan en bereikt heb, heb ik over gedroomd. Dromen kunnen dus echt waar worden. Het is echt een cliché verhaal, mata waar een wil is, is  gewoon écht een weg. Het gaat alleen wel gewoon gepaard met heel veel en hard werken. Dat is voor mij nu wel echt bewezen.

Shah: een haarstylist met grote dromen en de ambitie om deze waar te maken. Ik heb het gevoel dat we nog veel meer van hem zullen zien en horen in de toekomst. Ik persoonlijk heb echt genoten van het interview en vond het super tof hoe open hij was met het beantwoorden van mijn vragen. Nadat ik mijn cappuccino opgedronken heb en nog wat foto’s heb gemaakt, werd het tijd om weer weg te gaan, maar ik heb natuurlijk wel eerst nog even een afspraak gemaakt voor mijn haar. Dat is wel te begrijpen toch?

 

Info over Shahram & Hollywood Dream / Hollywood Colorhouse

Adres: Rustenburg96, 1506 AX Zaandam

Telefoon: 075 615 6066

Website: http://www.hairbyshah.nl/

Insta: https://www.instagram.com/hairbyshah/

 

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: