INTERVIEW MET LAURETTE NIJENBANDRING-DE BOER

door

Laurette Nijenbandring-de Boer is eigenaresse van Beaudelor, ze ontwikkelde het prachtige product Divine Sensation, wat je huid in een handomdraai verfrist, onspant, verzacht én doet stralen. Ze ontwikkelde het product zélf en vertelt ons meer over het lanceren van haar eigen beautyproduct. Ze heeft een schoonheidssalon aan huis gehad in Amsterdam. Zij wilde graag een beautyproduct ontwikkelen dat op eenvoudige wijze, overal te gebruiken is en de huid meteen weer doet stralen, ook over je make-up heen.

Uiteindelijk heeft het 8 jaar geduurd voor dit product ontwikkeld was. Het product is uiteindelijk Divine Sensation geworden. Het is niet getest op dieren en bevat géén dierlijke ingrediënten. Hieronder het interview.

Laurette, voor je begon in de schoonheidssalon, was je toen al bezig met beauty? En/of wanneer begon dit voor jou?

Ja, ik was al vrij jong geinteresseerd in de nieuwste cosmeticaproducten voor de huid.

Hoe ben jij op het idee gekomen om zelf een product te gaan ontwikkelen?

Ik miste een product dat je altijd bij je kan hebben en altijd en overal kan gebruiken, om er meteen weer stralend uit te zien. Ook over de make-up. Zelfs over poeder. Maar ook wat mee mag in het vliegtuig om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Tijdens vluchten droogde mijn huid altijd enorm uit en kwam ik aan als een uitgeknepen citroen. Daar wilde ik ook iets voor hebben. Ik heb toen heel veel sprays, die toen al bestonden, opgevraagd en uitgeprobeerd. Maar zonder het gewenste resultaat.

Een grote stap om voor jezelf te  beginnen en je te gaan focussen op deze lijn. Hoe heb jij dit ervaren?

Toen heb ik besloten om dan zelf maar zoiets te gaan ontwikkelen. Dat besluit ging heel snel. Ik keek niet naar de obstakels, alleen maar naar de kansen en wat ik wilde. Ik had geen idee waar te beginnen. Ik had een laborant nodig, spray, verpakking etc. Ik kan mij nog herinneren dat ik het Universum gevraagd heb om de mensen op mijn pad te brengen, die mij konden helpen die spray te ontwikkelen. En daarna ben ik via via in contact gebracht met een bedrijf, die het idee aansprak en mij een kans wilde geven en zij hadden een laborant. (Dat is nu mijn producent).  En daar zijn we gestart. Ik heb verstand van veel ingrediënten, maar niet van verbindingen in een formule. Ik wist dat ik er het ingrediënt Cashmere in wilde hebben, omdat ik ergens gezien had wat de werkzaamheden en effecten van Cashmere waren, op de huid. Tevens wilde ik er veel vitamines in voor de huid en een eiwit dit een licht liftend effect op de huid heeft. Tja en omdat te laten samenwerken in een formule is de laborant aan de slag gegaan. Ik heb geloof ik 40 testers gehad voordat ik, na acht jaar, dacht ja dit is het! De een rook niet goed, de ander plakte etcetera, maar wanneer weet je wanneer het wél echt top is? Je wilt altijd beter. Tot op een dag mijn zusje bij mij was en de laatste tester probeerde en zij zei: “dit is hem”. Dát zetje heb je soms nodig. Dan het flesje. Ik wilde een mooi chique flesje van 20ml. Alles op dat gebied uit Europa bekeken, maar niet mooi genoeg voor mij. Via via ben ik toen weer in contact gekomen met een bedrijf in Taiwan en daar zag ik mijn spray. Toen de verpakking. Op dat moment werd er een presentatie voor een nieuwe huisstijl gegeven, door een vrouw op het kantoor waar ik werkte. (Ik deed alles naast mijn gewone part-time baan) Ik was erg onder de indruk van haar werk en vertelde haar mijn wens. Wij hadden meteen een klik. Zij vond het zó’n leuk idee, dat ze besloot mij ter gaan helpen. En zo is de eerste en daarna de tweede chique verpakking door haar ontwikkeld. Ik heb zulke bijzondere mensen leren kennen op mijn avontuur, want een avontuur is het.

Om zo’n product te ontwikkelen is geld nodig. Hoe heb jij dit gerealiseerd? Werk je samen met mensen/of heb jij sponsers of heb je een eigen investering gedaan?

Eigen investering, want ik wil niet afhankelijk zijn van iets of iemand.

Divine Sensation wordt erg gewaardeerd, het werd zelfs genomineerd voor ‘the best beauty discovery’ bij de Beauty Astir awards en het product krijgt steeds meer bekendheid. Hoe heb jij het op de markt gebracht? Hoe promoot jij het product?

Toen het product klaar was, kreeg ik de kans van een PR bureau om het te introduceren bij de Pers gedurende een persdag, waar meerdere nieuwe producten/ merken staan. En toen is het balletje gaan rollen. In de tussentijd hebben wij het product nog meer verbeterd:  een mooiere verstuiver, chiquere verpakking en verbeterde formule. Ik werk met een freelance PR vrouw. Soms doe ik meer aan acties in magazines en daarnaast sta ik soms op beurzen. Wij zijn afgelopen maart naar de Beauty beurs in Dusseldorf, Duitsland geweest. Dat was een internationale sprong. Goede reacties gehad daar. Wij waren iets nieuws, tussen al die grote merken.

Kunnen wij in de toekomst nog meer producten verwachten?

Dat hoop ik wel.

Waar sta je over 5 jaar?

Een hele lijn Cashmere?

Waar droom je van?

Dat in elke handtas van een vrouw/ man mijn spray Divine Sensation zit.

Heb je tot slot nog tips voor de ondernemende lezer, die zelf een merk of product op de markt wil brengen? Analyseer eerst goed je concurrenten, en kijk waar ‘jouw” product zich door gaat onderscheiden. Het is een harde wereld.

Laurette, hartelijk dank voor dit interview!

Wil je meer weten over Laurette en haar bedrijf? Ga naar de website van Beaudelor.

 

 

Hi en leuk dat je mijn korte biografie bekijkt. Mijn naam is Monique van Bokkum, ik ben eigenaresse van Monique Magazine en werk als model, influencer, blogger, Editor in Chief, booker en producer, ik spreek, schrijf, fotografeer en maak reportages, interviews en doe eigenlijk alles wat leuk is en creatief. Daarnaast ben ik moeder van een zoon en leef ik life to the max, waar ik kan. Ik ben gek op reizen, dansen en socializen versus stilte, yoga, reflectie en natuur voor de o zo belangrijke balans. Samenwerken met brands is waarvoor je me kunt contacten via hello@moniquemagazine.com. We zijn gespecialiseerd in advertorials, event reports, hotspots en shoots. Wil je samenwerken in de beauty- fashion-, lifestyle- of travelhoek? Let me know!

Laatste van INTERVIEWS

0 0.00
Ga naar Boven
%d bloggers liken dit: