HOTSPOT | SUN CITY CAMP | WADI RUM WOESTIJN | JORDANIË

door Brenda JO
0 comment
HOTSPOT | SUN CITY CAMP | WADI RUM WOESTIJN | JORDANIË

Waar slaap je in de woestijn? Misschien denk je dat overnachten in de woestijn primitief is, maar dat hoeft niet zo te zijn. In Jordanië is een Sun City Camp in de Wadi Rum woestijn. Dé hippie slaap trend van Jordanië. Wat is er nu zo bijzonder aan Sun City Camp ten opzichte van de -tig andere overnachtingsmogelijkheden in de Wadi Rum woestijn? Reporter Brenda, die daar woont, vertelt het je.

“The Martian”

De film met Matt Damon speelt zich af op Mars en is opgenomen in het rode zand van de Wadi Rum in 2014. De cast verbleef vlakbij Sun City Camp en het landschap van de Wadi Rum (de vallei van de maan) leent zich uitstekend, om als een maanlandschap, als de rode planeet Mars, voor te doen. Je kunt zelfs een tour maken in de voetsporen van de locaties van de film.

De Martian tenten

In april dit jaar is het kamp uitgebreid met twintig Martian tenten. Futuristische luxueuze “tenten” bestand tegen het woestijnklimaat. Met airconditioning in de zomer en verwarming in de winter, welke een zeer aantrekkelijke uitstraling hebben, die een vijf sterren hotel niet misstaat. Het is een uitbreiding op de veertig normale- en suites tenten en de twee familieonderkomens, die de basis vormen van Sun City Camp en nog steeds zeer gewild zijn.

Interieur in “de Martian”

Het bed is strategisch zó geplaatst, dat je overdag het volle zicht hebt op het woestijnlandschap van de Wadi Rum en ’s nachts op de miljoenen sterren, in de melkweg, de planeten en de maan. De royale badkamer in de tent is van alle gemakken voorzien. Warm en koud stromend water (midden in de woestijn!), een regendouche, een toilet en wastafel. Buiten een eigen terras van hout, je hoeft dus niet in het woestijnzand te zitten. Er is natuurlijk roomservice aanwezig in het kamp.

 

Diner volgens Bedoeïenentraditie, Zarb

Alleen al voor het traditionele woestijneten zou je Sun City Camp willen bezoeken. Verschillende malen heb ik al gehoord van chauffeurs en gidsen, die ook regelmatig in de andere woestijnkampen komen dat de Zarb nergens zo lekker is als in Sun City camp. De maaltijd van schapenvlees, kip, aardappel en wortel met rijst wordt ónder de grond klaargemaakt. Het enige wat toegevoegd wordt, is een speciale (geheim van de kok) kruidenmix. Op een speciaal rooster worden alle ingrediënten geplaatst. In een ijzeren ton in de grond wordt een flink vuur gestookt. Zodra de vlammen zijn gestopt en het hout is omgezet, in gloeiende kolen, wordt het rooster, met al het eten erop, in de ton geplaatst. Er gaat een deksel op, vervolgens een doek en daarna wordt het geheel onder een flinke laag zand bedekt met daarbovenop een vuurtje. Het geheel blijft zeker 2 uur in de grond garen. Alle gasten worden uitgenodigd om te komen kijken bij het afgraven en openen van de maaltijd.

Buffet

Wanneer het buffet is geopend, staat er een reeks van meestal rond de tien salades klaar om toe te voegen aan de Zarb. Iedereen zit buiten op het terras of in de geopende restaurant tent. In de winter is de tent gesloten om de warmte binnen te houden, er brandt een vuurtje in de open haard, wat een fijne sfeer creëert.

Wat doe je verder in de woestijn?

De Wadi Rum is misschien één van de mooiste woestijnen ter wereld. Je kunt in een ballon de Wadi Rum van boven af bekijken, de meeste mensen gaan in ieder geval met een jeep en een plaatselijk gids, altijd een Bedoeïen de woestijn in, maar er zijn er ook heel veel die kiezen voor een tocht per kameel of te paard. Dat kan al vanaf een uur naar bijvoorbeeld de zonsopgang of zonsondergang.

Wie komen er naar Sun City Camp?

Dat varieert enorm. Dat zijn mensen die met een touroperator naar het kamp komen, zoals bijvoorbeeld een bus Chinezen. Ook komen er veel toeristen uit de hele wereld met een privé chauffeur naar het kamp. In het Jordaanse weekend zie je meer Arabische mensen uit Amman en Aqaba, maar ook uit de wijde omgeving van Jordanië. En het kan ook zijn dat je ineens oog in oog staat met een bekende wereldburger. Dat maakt een bezoek altijd een kleurrijke ervaring. Eén ding is zeker: je zult er altijd gasten uit de hele wereld aantreffen.

Al met al een buitenáárdse ervaring, gewoon in de woestijn de Wadi Rum in Jordanië.

Wil je meer weten? Dan mag je me een berichtje sturen.

Liefs uit de woestijn, Brenda

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: