HOTSPOT | CAPE FRUIT | SAL | KAAPVERDISCHE EILANDEN

door Judith CV
0 comment
HOTSPOT | CAPE FRUIT | SAL | KAAPVERDISCHE EILANDEN

Cape Fruit… De naam zegt het al fruit, fruit en nog eens fruit! Wanneer je op vakantie bent in Sal, of er gewoon woont, heb je zo nu en dan wel eens een vitamineboost nodig. Hier kan je smooties, fruit juices, heerlijke rijk gevulde salades, wraps en sandwiches bestellen. Ze hebben hun eigen papaya en palmboom, die ze gebruiken, om fruit juice en smoothies te maken. Met andere woorden Cape Fruit is dé perfecte plek om je dosis vitaminen binnen te krijgen.

Exterieur

Cape fruit een gezellig klein, knus, eettentje op vijf minuten loopafstand van de hoofdstraat, net buiten het centrum. Voor de ingang staan twee parasols gemaakt van palmboom blad en je zit hier altijd heerlijk in de schaduw, want het dak is óók bedekt met palmboom bladeren.

Interieur

Het interieur is heel erg gezellig en kleurrijk! De bankjes en tafeltjes zijn gemaakt van pallets en hierop liggen allemaal leuke gekleurde kussentjes. Er is een hangmat en de muren zijn groen met daaraan fel gekleurde fruitkistjes, hier liggen boeken en tijdschriften in.

Sfeer

Er staat een bordje met “no wifi, let’s talk to each other” en “no smoking please”. Dat vind ik wel wat hebben, tegenwoordig zie je mensen in restaurants en barretjes alléén nog maar op hun smartphone kijken, in plaats van dat ze gezellig aan het kletsen zijn. Ze hebben hier servetten met “think natural” en dat is ook het gevoel wat je hier krijgt.

Wat bestelde ik?

Dit keer heb ik een fruit juice besteld met banaan, aardbei en kokos smaak. Erg goeie combi, hij smaakte heerlijk!

Lunch is ook lekker bij cape fruit, alles wordt vers bereid, ook hebben ze zalm! Ik ben gek op zalm en dat is hier in Kaapverdië moeilijk te krijgen, Cape Fruit heeft heerlijke wraps en een salade met zalm, dus die neem ik hier ook wel eens.

Ze doen ook een beetje aan recyclen, want als decoratie hebben ze leuke hangers van de bodem van een plastic fles gemaakt en ze gebruiken het als deksel voor je smoothie, of fruit juice, om vliegen uit je drankje te houden. En ze hebben steentjes geschilderd met daarop het tafelnummer.

Bediening

Vrolijk en gezellig personeel. Ze zijn vriendelijk en hebben allemaal een gekleurd petje op, pas helemaal bij het interieur.

Voor een ontbijtje, of een gezonde lunch ga ik dus regelmatig naar Cape Fruit!

Wil je naar meer leuke plekken in Kaapverdië? Check dan de andere artikelen van Judith!

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: