BODY & MIND | IN SHAPE KOMEN NA DE VAKANTIE

door

Michel is voedings- en lifestylecoach, hij schrijft wekelijks een artikel voor Monique Magazine. Hij adviseert mensen met gewichtsproblemen of voedingsvraagstukken. Met zijn expertise helpt hij anderen aan een verantwoorde en gezonde levensstijl. Naast voedingscoach, is hij ook Fit ’n Run trainer en mental coach. Deze keer gaat hij in op het weer in “shape” komen na de zomervakantie.

In shape komen na de zomervakantie

Voor de meeste mensen zit de zomervakantie er weer op en is het weer business as usual. Bij vakantie hoort genieten, sowieso hoort genieten bij het leven, vaak eet of drinkt men hierdoor meer dan gewoonlijk en merk je na de vakantie dat je kleding toch net ff wat strakker zit dan voor je op vakantie ging. Je bent een paar kilo zwaarder en nu je weer in het ritme van het dagelijks leven zit wil je ook weer in shape komen.

Ga niet op dieet

Voor de mensen die mij al langer volgen weten dat ik absoluut geen voorstander ben van diëten om diverse redenen waar ik nog wel een keer op terug zal komen. Wat dan wel? Zorg dat je een plan hebt en gemotiveerd bent om de extra kilo’s eraf te werken en onthoud dat je fit wordt in de gym en gewicht verliest in de keuken. Zorg ervoor dat je voldoende beweegt. Afvallen en bewegen versterken elkaar. Verminder het drinken van alcohol, frisdranken en overige zoet houdende dranken en stap meer over op water en groene thee (zonder suiker of zoetstof). Probeer om je voedingspatroon zoveel mogelijk te laten bestaan uit producten, die niet of weinig bewerkt zijn. Gezonde voeding moet voldoende voedingsstoffen bevatten, zodat je lichaam optimaal kan functioneren. Dit betekent dat er voldoende brand- en bouwstoffen je voeding moeten zitten. Uitgebalanceerde voeding moet dus bestaan uit de juiste vetten, koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen.

Eet wat je lekker vindt

Kies vooral verantwoorde voeding, die je lekker vindt, zodat je het ook kan volhouden. Het is namelijk logisch dat je liever eet wat je lekker vindt. Let wel op dat je niet te eenzijdig eet, maar kies voor variatie binnen de producten uit elke groep voedingsmiddelen die je zelf lekker vindt. Het is belangrijk dit ook te blijven doen omdat het dan ook makkelijker vol te houden is.

Laat je adviseren

Wat zijn de juiste hoeveelheden, die je nodig hebt en wat kan je het beste eten? Dat is niet zomaar te zeggen en is per persoon anders. Aangezien ieder lichaam uniek is, geldt er voor iedereen een andere samenstelling van de juiste benodigde voedingsmiddelen. Laat je daarom goed adviseren door een voedingsdeskundige zodat je je lichaam op de juiste manier voedt. Doe er je voordeel mee!
Gezonde voeding is de eerste stap naar succes!

Michel

Wil je meer tips of advies? Bekijk de site van Michel.
welbewusteten.nl

Laatste van BODY & MIND

0 0.00
Ga naar Boven
%d bloggers liken dit: