BODY & MIND | GOEDE VOORNEMENS

door Michel NL
0 comment
BODY & MIND | GOEDE VOORNEMENS

Hi, mijn naam is Michel en ik schrijf wekelijks voor Monique Magazine. Ik adviseer en begeleid mensen met gewichtsproblemen of voedingsvraagstukken. Met mijn expertise help ik anderen graag aan een verantwoorde en gezonde levensstijl. Naast voedingscoach, ben ik ook Fit ’n Run trainer en mental coach. Deze keer vertel ik over goede voornemens.

Frisse start

Het is niet zo belangrijk wat je eet tussen kerst en nieuwjaar. Het belangrijkste is wat je eet tussen nieuwjaar en kerst. Deze tekst ben ik de afgelopen weken vaak tegen gekomen en daar is geen woord aan gelogen. Genieten met de feestdagen hoort erbij en je moet wel heel erg sterk in je schoenen staan wil je op eerste kerstdag beginnen om in shape te komen. Maar nu is het nieuwe jaar begonnen en iedereen wil weer fris aan het nieuwe jaar beginnen en de goeie voornemens vliegen je om de oren. Is je goeie voornemen om beter op (gezonde) voeding te letten of af te vallen, lees dan zeker verder …

Goede voornemens

Afvallen is een van de goede voornemens die je begin van het jaar hoort. Bedenken kan iedereen en beginnen met uitvoeren lukt ook nog wel, maar wil je het ook volhouden dan moet je wel van hele goeie huizen komen. Bij veel mensen die aan het begin van het jaar beginnen met het uitvoeren van hun goede voornemens zijn aan het einde van het jaar niet veel verder gekomen. Een van de redenen is: een ondoordacht en onrealistisch plan. Ander belangrijk punt is dat veel mensen er te makkelijk over denken of geen (goede) begeleiding hebben. Zoals gezegd: beginnen lukt de meeste mensen nog wel, maar volhouden niet omdat dit onder andere te maken heeft met gedragsverandering. En laat dit nu niet zo makkelijk zijn als het misschien lijkt.

Gedragsverandering

Je bewust worden van gedragsverandering is de basis om het vol te houden en je nieuwe voedingspatroon ook eigen te maken. Je wilt bepaalde gewoonte veranderen op het gebied van voeding. Maar dit lukt je niet in twee weken. Je wilt een patroon doorbreken waar je al jaren aan gewend bent. Dit kost dus discipline en tijd. Gun jezelf die tijd, want blijvende gedragsverandering duurt maanden. Geef niet op! Ook niet bij zwakke momenten of als het tegen zit. Hulp nodig? Neem contact met mij op.

Professional

Waarom hulp inschakelen van een professional? Omdat deze de tools heeft om jou op een verantwoorde en professionele manier te helpen om jouw goede voornemens ook echt te behalen. Vaak zijn dit ook stappen waar je zelf niet snel bij stil staat of over het hoofd ziet,  maar die wel van belang zijn bij het uitvoeren van je goede voornemens. Wil je hulp bij het opstellen van een realistisch en professioneel plan van aanpak en de bijbehorende begeleiding? Dan hoor ik graag van je.

Gezond eten is de eerste stap naar succes!
Michel

BewarenBewaren

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: