FASHION | STRIJKVRIJE OVERHEMDEN

door

Strijkvrije overhemden, misschien heb je ze als man in de kast hangen, misschien heb je deze trend even gemist. Mocht je het gemist hebben: Strijkvrije overhemden bestaan! In dit artikel vertel ik je er alles over.

Strijkvrije overhemden: als je elke dag een overhemd aan moet naar je werk, zijn ze best wel handig. Het alternatief is elke ochtend je overhemd strijken…Misschien is het je hobby of kan je het écht heel goed, maar waarom zou je? Waarom zou je nog overhemden strijken, als je voor hetzelfde geld, strijkvrije overhemden kunt kopen en ze net zo strak in je kast kunt hangen als een gestreken overhemd.

Als ik een man zou zijn zou ik het wel weten, ik zou direct een collectie strijkvrije overhemden aanleggen. En als ik de was zou doen voor een partner ook, waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?

De worden ook wel ‘non iron shirts’ genoemd en zijn dus kreuk- en strijkvrij. Misschien heb je er in het verleden weleens gekocht van polyester, die moet je niet hebben, dat was toen, nu is nu. Tegenwoordig bestaan er dus ook katoenen overhemden, die strijkvrij zijn. Met alle voordelen van dit natuurproduct: ze zijn ademend en dat is dus wel fijn voor als je het snel warm krijgt.

Strijkvrije overhemden of easy care?

Een strijkvrij overhemd kopen is best makkelijk. Ik selecteerde een webshop voor je, waar ze veel van dit soort overhemden hebben. Let wel op, want ze hebben twee verschillende soorten: strijkvrije overhemden en easy care overhemden. De strijkvrije overhemden moet je dus hebben, dan kan je je strijkijzer in de kast laten staan. De easy care, daar zit stretch in, waardoor ze niet geheel strijkvrij zijn te krijgen, dat is dus een verschil met strijkvrije overhemden. Let daarop bij de aanschaf. (Bij de slankere modellen moet je hier even op letten)

Eenvoudig online kopen

Maar hoe koop je als man of als vrouw voor je vriend, vader of iemand anders, nou een overhemd online? Waar moet je verder op letten? Het is best eenvoudig bij de webshop Hemd voor hem, omdat ze daar voornamelijk strijkvrije overhemden hebben (en easy care). Je let bij de aanschaf op de volgende dingen:

 • Of hij strijkvrij is of easy iron: is het shirt 100% katoen of heeft hij stretch?
 • Welk merk wil je? Ze hebben bijvoorbeeld waanzinnige overhemden van  (beide modellen zijn easy care) of kijk eens naar hun goedlopende .
 • Welke pasvorm wil je? Ze hebben 3 pasvormen: Slimfit (voor de slanke man, die graag een aansluitend shirt draagt (let op, deze zijn vaak easy care), Modern fit (strijkvrij en getailleerd) en Comfort fit. (ruim, recht model)
 • Welke maat wil je? Het kan even lastig zijn om je maat te bepalen, maar als je één keer de moeite doet, aan de hand van hun eenvoudige tabel, om de juiste maat te bepalen, kan je daarna naar hartelust shoppen
 • Welke kleur? Tot slot bepaal je nog even welke kleur overhemd je wil: wil je effen of een patroon? Wil je wit, blauw, roze, of ga je dus voor een hippe mix van kleuren?

Goed om te weten

 • De webshop is gespecialiseerd in overhemden, maar heeft ook mooie basic shirts voor onder je overhemd, daarnaast hebben ze tassen, stropdassen, onderbroeken, riemen, etcetera.
 • Je kunt er eenvoudig het juiste overhemd vinden. Je kunt bijvoorbeeld een overhemd uitzoeken op kleur, op mouwlengte of op pasvorm, maar ook voor tijdens de feestdagen.

Wasinstructie

Als de basis goed is en je hebt een strijkvrij of easy care overhemd gekocht, dan is dit hoe je hem het mooist houdt:

 • Stop niet teveel overhemden in de wasmachine, zodat ze voldoende ruimte hebben.
 • Niet te lang centrifugeren
 • Sla het overhemd goed uit na het wassen
 • Hang het overhemd te drogen aan een hanger
 • Strijk bij het ophangen de boord, manchetten, knooplijn en boord even glad met de vingers

Ik hoop dat ik je zo een goed beeld heb kunnen geven van de strijkvrije overhemden versus easy care en dat je nu precies weet hoe je eenvoudig online een overhemd kunt kopen voor je werk of voor de aankomende feestdagen. Happy online shopping!

Liefs, Mo

 

 

 

 

 

Hi en leuk dat je mijn korte biografie bekijkt. Mijn naam is Monique van Bokkum, ik ben eigenaresse van Monique Magazine en werk als model, influencer, blogger, Editor in Chief, booker en producer, ik spreek, schrijf, fotografeer en maak reportages, interviews en doe eigenlijk alles wat leuk is en creatief. Daarnaast ben ik moeder van een zoon en leef ik life to the max, waar ik kan. Ik ben gek op reizen, dansen en socializen versus stilte, yoga, reflectie en natuur voor de o zo belangrijke balans. Samenwerken met brands is waarvoor je me kunt contacten via hello@moniquemagazine.com. We zijn gespecialiseerd in advertorials, event reports, hotspots en shoots. Wil je samenwerken in de beauty- fashion-, lifestyle- of travelhoek? Let me know!

Laatste van FASHION

BE MY VALENTINE

Our February fashion story is dedicated to love. There is of course
0 0.00
Ga naar Boven
%d bloggers liken dit: