We hebben diverse vragen uitgelicht, die je kunt hebben wanneer je het magazine leest of meewerkt aan het maken van het magazine. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

Voor gastredacteuren

Hoe kan ik gastredacteur worden bij Monique Magazine?

Wil je gastredacteur worden bij Monique Magazine? Meld je aan door een mail te sturen naar hello@moniquemagazine.com.  Zet hierin de volgende gegevens: je naam, woonplaats, mailadres en telefoonnummer én zet hierbij welke onderwerpen jou aanspreken om over te schrijven. Dit mag van alles zijn in de categorie beauty, fashion, lifestyle en travel. Zet in het kopjeWe nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wanneer ben ik een gastredacteur van Monique Magazine?

Wanneer we je aanmelding hebben goedgekeurd en een account voor je hebben aangemaakt, ben je officieel gastredacteur van Monique Magazine.

Hoe log ik in op de website?

Je kunt inloggen op https://moniquemagazine.com/wp-admin

Hoe plaats ik een nieuw bericht?

Een nieuw bericht plaats je door te gaan naar ‘Berichten’ en dan naar ‘Nieuw bericht’.

Je ziet nu twee velden: het bovenste kleine tekstveld is de plek waar je CATEGORIE | TITEL invult, in hoofdletters.

Het grote veld is het veld waar je een bericht typt.

We gebruiken voor de introductie een KOPTEKST 2, Daarna het LEES MEER tekentje, daarna schrijf je nog een tekstje als ALINEA. heb je kopjes tussendoor, die je wil toevoegen? Dan gebruik je KOPTEKST 3 en daarna weer ALINEA.

Hoe voeg ik een foto toe in een bericht?

Zet je cursor ook de plek in de tekst, waar je je media bestand (foto ) toe wil voegen. Ga nu naar MEDIA TOEVOEGEN en voeg een nieuw bestand toe aan de media bibliotheek. HERNOEM DE FILE naar iets dat met het onderwerp te maken heeft en voeg de media in.

Hoe plaats ik een uitgelichte afbeelding?

Rechts onderin je scherm zie je UITGELICHTE AFBEELDING staan, dit is de hoofdfoto van het artikel, welke mensen zullen zien op de voorpagina. Kies deze afbeelding zorgvuldig, door er op te klikken en daarna een file te kiezen.

Hoe moet ik taggen?

Taggen doe je aan de rechterkant in je scherm. Je artikel heeft sleutelwoorden, dus stel je hebt geschreven over een café in Amsterdam Zuid, dan kan je bij de tags de volgende tags neerzetten: café, hotspot, Amsterdam, Amsterdam Zuid, leuk café, hotspot in Amsterdam etcetera. Zorg ervoor dat je bij de kern blijft van het artikel. Liever een paar die goed zijn geplaatst, dan een heleboel herrie. Doorgaans heeft een artikel tussen de drie en de twintig tags.

Wat is ‘wachten op beoordeling?

Wachten op beoordeling is een knop om je artikel in te dienen. Door deze in te drukken, komt je artikel in ons systeem terecht en kunnen wij je artikel beoordelen en plaatsen.

Wat is een focuswoord?

Een focuswoord is hét woord waar het artikel over gaat. Kies een woord, dat vaker voorkomt en bij voorkeur ook in de titel staat. je kunt dit onder het berichten veld vinden. Dit is voor de iets gevorderde gebruiker en hoef je als je net begint niet in te vullen.

Wat is een meta omschrijving?

Een metaomschrijving is een samenvatting van waar een artikel over gaat, als je die wil invullen ga je naar het veld metaomschrijving onder je bericht. Hier kun je kort maar krachtig vertellen over de inhoud van je artikel. je typt door tot het balkje groen wordt.

Wat is een Gravatar?

Dat is je profielfoto in de site.

Hoe plaats ik een foto in mijn Gravatar?

Scrol naar profielfoto. Klik op link voor Gravatar onder je foto

Als je nog geen Gravatar profiel hebt vul je je emailadres in en gaat naar je inbox voor de bevestigingsmail. Met een uitroepteken aan het eind sturen ze je naar je inbox als je direct wilt inloggen dus ga naar je inbox voor die mail. In de bevestigingsmail klik je op de lange link om te bevestigen.

Je wordt naar wordpress gestuurd, maar daar geven ze je direct de optie om via een linkje naar Gravatar te gaan. Klik die link.

Op Gravatar is hun tweede tip (de eerste is om je emailadres te wijzigen, sla die over) om een foto te uploaden op de pagina Manage Gravatars. De dikgedrukte letters vertellen je dat je de blauwe link kunt gebruiken daarvoor. Klik die link. Veld met vier blauwe vlakken: manieren om bij je foto’s te komen of er een te maken met je webcam. Links boven is voor een nieuwe vanaf je computer. Klik op choose flie en kies een foto uit je eigen mediabieb.

Klik next en de hele foto verschijnt. Daar kun je knippen om een selectie uit je foto te kiezen. Klik op Crop and Finish!.

Kies een rating voor je foto. G is de meest toegankeljke. Kennelijk is dat interessant voor hen. Het is een stap die wij gewoon nemen. Maar iedereen die zn blote bibs als Gravatar wil moet X kiezen.

Dan zie je dat je geknipte foto op de pagina Manage Gravatars staat. En klik je erop. Dan verschijnt de foto en kun je Confirm klikken. Dat het gelukt is zie je meteen rechtsbovenin de zwarte balk naast je emaiadres: gravatar!

Waar mail ik naartoe als ik een vraag heb?

Mail naar hello@moniquemagazine.com

Krijg ik betaald voor het schrijven van een artikel in Monique Magazine?

Nee, hiervoor hebben we helaas geen budget beschikbaar. We staan je bij bij het schrijven van je artikel, geven je feedback en geven jou een plek om je creatief te uiten en een plek om je eigen shit te promoten.

Krijg ik producten voor het schijven van een product review?

Wanneer je een review schrijft over beauty producten bijvoorbeeld, mag je het artikel houden.

Wanneer bezoek ik een hotspot?

Overdag, want dan heb je meer succes met foto’s maken.

Welke foto’s maak ik bij de hotspot?

Interieur, exterieur, wat je drinkt, en een selfie of foto met jezelf erop. De andere mensen in de hotspot moeten zo onherkenbaar mogelijk, want anders moeten ze eerst toestemming geven.

Geavanceerde shit over berichten plaatsen

Hoe moet ik taggen?

Vul steekwoorden uit je artikel met komma’s ertussen en daana klik je op invoegen.

Welke categorieën kies ik?

Kies alles dat van toepassing is op je stuk. Daarbij hou je rekening met de vertakkingen in de categorieen, die moet je allemaal aanvinken.

Moet ik nog iets met die pagina attributen aan de rechterkant?

Nee

Moet ik nog iets met die layout settings onderaan?

Nee

Wat is toch die analyse onderaan en wat moet ik ermee? Waarom wordt mijn bericht niet groen?

Deze helpt met laten zien waaraan een goeie post moet voldoen. Hoe groener, hoe beter. Als je het focustrefwoord en de tags en alles goed hebt gekozen verschijnen er steeds meer groene bolletjes.