EVENEMENT | GIN FESTIVAL | AMSTERDAM

door Manon NL
0 comment
EVENEMENT | GIN FESTIVAL | AMSTERDAM

We genoten, en dronken niet met mate… Bij de 2e editie van het Gin festival Amsterdam stonden wij, mijn liefde (bierdrinker) en ik, de gintonic-queen (als verkondiger van de verloren liefde voor de jeneverbes) vooraan. Hipster Amsterdam naast mij. Opvallend is de opkomst van de Gin-gekte uit de lage landen. De Gin Tonic wordt DE cocktail van zomer 2017, zegt Linda Magazine.

Nederland is officieel het zesde consumptieland voor gin ter wereld. Uit cijfers blijkt dat we als land gemiddeld een fles per jaar drinken (0,8 liter). Dat geeft ons dus die zesde plek. Alleen de Filipijnen, de Verenigde Staten, Spanje, Engeland en India moeten we nog inhalen, maar gezien het feit dat Gin in ons land nog steeds in opkomst is, gaat dat waarschijnlijk wel lukken. In Engeland heeft de gin met een verkoop van 40 miljoen flessen gin per jaar een recordomzet. Experts wijten het aan de populariteit van series als Downtown Abbey en films als James Bond. Eigenlijk komt de Gin oorspronkelijk uit Nederland. Wist je dat? Wij zijn warempel de uitvinders van dit wonderdrankje. Gin is namelijk een afstammeling van de Nederlandse Jenever. Niet gek toch dat wij ervan houden?

Het Gin Festival

Under current is dé ideale locatie voor het GinFestival: gelegen op de NDSM werf, aan het water. Ik droomde er weg, kijkend naar de zonsondergang met een cocktail in mijn hand.

Geniaal! Met 90 Gins om te proeven, hadden we een ware opgaaf. Er waren 2 verschillende tenten, klein opgezet, maar ware pareltjes van tastings, waarbij je je aan elke bar weer in een andere wereld waande. Gasten werden met een speciale boot opgehaald en verwelkomd door de organisatie. Aan het begin van het evenement kregen we kleine glaasjes om overal de Gin te kunnen proeven. Ik geef toe, dat ik deze glaasjes (gesponsord door Things for Drinks) ernstig heb misbruikt. ? Als vegetariër stond ik zelfs opeens te smullen van een heerlijke visburger? Ik geef toe: de Gin was fijn en stroomde rijkelijk en wie was ik om nee te zeggen ?

De barmannen en -vrouwen met hun verhalen over kruiden en botanische ingrediënten, eigenzinnige karakters en de komkommers gonsden door mijn hoofd en ik danste de nacht weg met mijn liefde, ook hij had het bijzonder naar zijn zin gehad, ondanks dat hij een bierman was. Na deze avond heeft hij zijn geloof opgegeven en is hij een echte Gin-man geworden. Welcome to my Gin world mister.

Met de complete Gin & Tonic gids, die ik de volgende dag op mijn nachtkastje vond, wist ik ook de volgende dag nog welke verhalen bij welke gin hoorde.

Ik heb gelachen en genoten en volgend jaar ben ik uiteraard weer van de partij!

Cheers Manon

Fotocredits: Christian Boer

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: