HOTSPOTS | RESIREST | SAL | KAAPVERDISCHE EILANDEN

door Judith CV
0 comment
HOTSPOTS | RESIREST | SAL | KAAPVERDISCHE EILANDEN

Wat voor type reiziger ben jij? Je hebt verschillende type reizigers, bijvoorbeeld reizigers die een “all inclusive resort” boeken, of mensen die juist meer willen weten, over de cultuur en het land dat ze bezoeken. Wat is er nou leuker dan op vakantie gaan naar een land en daadwerkelijk de lokale bevolking te ontmoeten, de lokale gerechten te proeven en genieten van de gastvrijheid? Judith vertelt je over een lokaal project in Kaapverdië, waar dit allemaal kan.

ResiRest

In arme landen, waar het toerisme sterk in opkomst is, zie je vaak dat de lokale bevolking er zelf weinig aan verdient. Grote organisaties zetten resorts neer en daarmee wordt de lokale bevolking niet gesteund. Resirest geeft locals de mogelijkheid, om hun eigen lokale gerechten te bereiden, voor reizigers en hiermee zelf wat geld te verdienen. Wat is er nou mooier, dan echt op bezoek te gaan bij locals thuis en tegelijkertijd genieten van de lokale gerechten, die ze voor je gekookt hebben, voor een fair price. Op deze manier kan je de connectie tussen local en reiziger vergroten én kunnen ze de heerlijk bereide gerechten laten proeven.

 

Dineren of lunchen

Hier op SAL, Kaapverdische eilanden, is het ook mogelijk om bij gezinnen thuis te lunchen of dineren. Je kan bijvoorbeeld bij Euriza Fatima Sueares Boaventure thuis lunchen. Euriza is 53 jaar en heeft verschillende mensen in huis wonen, die zij als kind in het gezin opgenomen heeft, daarnaast werkt zij als kamermeisje in een hotel.  Voor de gasten bereid Euriza molho de São Nicolau, dit is een heerlijk gerecht met cassave, aardappel, groene banaan, groenten, rijst en rund, of geit.

Een ander gezin, waar je ook welkom bent is bij Armelina Dias. Armelina heeft vijf kinderen en is verhuisd van Santo Antão naar Sal, in de hoop een beter bestaan op te bouwen.  De gerechten die zij maakt zijn catchupa, feijoada, of salade de legumes (groenten). Zo krijg je de kans als reiziger, om lokale gerechten te proeven en tegelijkertijd het gezin van Armelina en Euriza te helpen.

Harpoen vissen en barbecueën

Naast toerisme is visserij de grootste bron van inkomsten, hier in Kaapverdië, dus met andere woorden: elke dag verse vis! Je kan via ResiRest ook een ochtend mee vissen met Jailson. Jailson is 31 jaar oud en komt uit Santa Maria. In het hoogseizoen werkt hij in de surfschool ION en in het laagseizoen gaat hij dagelijks harpoen vissen. Wanneer je de barbecue/ vissen met Jailson boekt, ga je ’s ochtends mee snorkelen en harpoen vissen en ’s middag heb je een heerlijke barbecue, op het strand met zelf gevangen vis!

ResiRest is actief in meer dan twintig verschillende landen, dus je kan in meer dan twintig verschillende landen dineren bij een local! Ik vind het een super mooi initiatief, op deze manier kan je verschillende culturen met elkaar verbinden. Wil je meer weten over ResiRest, of lijkt het je zelf ook leuk om op je volgende bestemming te eten bij locals thuis, kijk dan op resirest.com, of download de app in de appstore.

Liefs, Judith

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: