BEAUTY | CHRISTA OVER HAAR BORSTVERGROTING

door

In onze serie over cosmetische ingrepen is hier het verhaal van Christa. Zij heeft een borstvergroting gedaan en wij wilden alles van haar weten

 Waarom wilde je een borstvergroting?

Al sinds mijn 13e groeiden mijn borsten niet door. Ik raakte psychisch met mezelf in de knoop. Waar mijn vriendinnen mooie rondingen kregen, bleef ik achter. Ik durfde niet te zwemmen en omkleden op de middelbare school, na de gym, was een hel. Ik werd gepest en uitgelachen. En ik werd steeds ‘jongetje’ genoemd. Toen besloot ik op mijn 16e dat ik een borstvergroting wilde, zodra het kon.

Hoelang heb je erover nagedacht voor dat je het echt ging doen?

Uiteindelijk werd mijn droom, na 16 jaar wachten, werkelijkheid, door mijn grote liefde. Hij heeft mij zo verdrietig en depressief gezien, dat hij besloot dat ik geopereerd moest gaan worden. Omdat ik de financiën er niet voor had, heeft hij mij mijn leven- en eigenwaarde terug gegeven.

Welke cup had je toen?

Ik had een platte en lege 70A.

Welke cup heb je nu?

Ik heb nu een mooie volle 70E.

Hoe lang is het geleden dat je je hebt laten opereren?

Ik ben 6 maart 2017 eindelijk geopereerd.

Welke ‘borsten’ heb je gekozen en waarom?

Ik heb ronde protheses van mentor cohesive II high profile. Beide borsten 325cc. Ik koos hiervoor, zodat het volume van mijn borsten meer aan de bovenkant zit en ik daardoor een mooie decolleté krijg, aangezien ik van nature heel weinig borstklierweefsel heb. Mijn protheses zijn om deze redenen ook dual plane geplaatst (bovenkant onder de borstspier en de onderkant onder het klierweefsel), waardoor je de protheses niet ziet en nagenoeg niet voelt.

Hoe heb je je kliniek/ziekenhuis uitgekozen?

Mijn vriendin is twee weken voor mij geopereerd en zij raadde mij deze kliniek en chirurg aan.

Hoe was de operatie?

De operatie ging heel vlot. Ik lag om half tien op de OK en om elf uur werd ik wakker, in de verkoever. Ik kletste gelijk honderduit en vroeg direct om eten haha.

Hoe was je herstel?

Mijn herstel verliep heel voorspoedig. Ik heb nagenoeg geen pijn ervaren. Het enige waar ik last van had, was hevige spierpijn, in mijn okselstreek en net boven mijn borst. De littekens waren 2tweeweken na de operatie al ontzettend mooi.

 Wat waren de reacties van je omgeving?

Iedereen om mij heen was heel positief. Ze wisten allemaal van mijn psychische klachten, omtrent mijn niet aanwezige borsten. Allemaal waren ze heel erg blij voor mij.

Waar heb je het laten doen?

Ik ben geopereerd door Dr Schellekens van de Cosmed Kliniek in Bosch en Duin. Prima chirurg en hele fijne kliniek.

Heb je je goed laten voorlichten over de bijwerkingen?

Uiteraard heb ik in die zestien jaar veel informatie opgezocht en natuurlijk alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. Ik keek veel op internet en heb veel gelezen over deze ingreep.

Zou je nog meer ingrepen overwegen?

Nee, ik ben nu ontzettend tevreden met mezelf. Misschien ooit nog een tweede operatie voor een maatje meer. Maar ik ben een mama van 3 kinderen en ik wil wel dat het er natuurlijk uit blijft zien.

Laatste van BEAUTY

0 0.00
Ga naar Boven
%d bloggers liken dit: