WERK & INKOMEN | 5 HANDIGE BESPAARTIPS

door Hans NL
0 comment
4 handige tips die je helpen besparen op de vaste lasten

De vaste lasten gaan in 2019 verder omhoog. 3-persoonshuishoudens zijn volgend jaar gemiddeld €700 meer kwijt aan energie, verzekeringen en het internetabonnement. Alleenstaanden gaan ongeveer €450 extra aan vaste lasten betalen. Dat heeft de prijsvergelijker Pricewise uitgerekend.

Wat wordt allemaal duurder?
Vooral de zorgverzekering en de energierekening gaan volgend jaar fors hoger uitvallen. Experts verwachten dat de zorgverzekeraars de premies volgend jaar met 10% verhogen. Daarnaast gaat de belasting op energie omhoog waardoor de maandelijkse energierekening wel €30,00 hoger kan uitvallen. Ook het internet en TV abonnement, de auto- en woonverzekering worden duurder.

Stijging BTW-tarief
En dat is nog niet alles. In 2019 wordt het lage BTW-tarief van 6% verhoogd naar 9% Wat dat voor jou betekent? Heel concreet: de boodschappen, de kapper of een ritje met de trein worden een stukje duurder.

5 handige bespaartips

Het leven wordt volgend jaar dus weer een stukje duurder. Iedereen gaat dit merken in zijn of haar portemonnee. Hieronder vind je een aantal handige besparingstips die je helpen te besparen in 2019.

 1. Vergelijken en overstappen!
  Energie, internet, de zorgverzekering: alles wordt volgend jaar duurder. Maak gebruik van vergelijkingswebsites om de goedkoopste aanbieder te vinden. Vaak kan je tientallen euro’s per maand besparen door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekeraar, internetaanbieder of energieleverancier. Gebruik bijvoorbeeld deze internetvergelijker.
 2. Abonnementen opzeggen
  Kijk eens naar je bankafschrijvingen van de afgelopen maand. Videoland, een tijdschrift-abonnement of de postcodeloterij: we hebben vaak heel wat abonnementen lopen. Bedenk kritisch of je dit echt nodig hebt, of dat je ook prima zonder kunt leven.
 3. Betaal je schulden af!
  Een belangrijke kostenpost is de rente die je betaalt over je schulden. Heb jij een hypotheek of een andere lening lopen? Probeer dan wat geld opzij te leggen voor aflossing. Je maandlasten nemen direct af, en zo kan je het geld ook niet meer uitgeven aan andere (onnodige) zaken.
 4. Maak een spaarplan!
  Noteer eens al jouw inkomsten en uitgaven. Zo krijg je een overzicht van wat er nu binnenkomt, en wat er uit gaat. Je ontdekt al gauw waar je op kunt besparen. Probeer vervolgens een maandelijkse begroting te maken. Hoeveel geld wil ik uitgeven aan boodschappen, kleding en andere zaken? Bepaal hoeveel geld je per maand wilt sparen. Je zult merken dat je op die manier veel bewuster met je geld omgaat, en dat sparen veel gemakkelijker gaat. Zie ook de spaartips van wijzeringeldzaken.

You may also like

Wij houden van cookies, we gaan ervan uit dat jij daar ook van houdt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je altijd opt-outen Accepteer Lees meer

%d bloggers liken dit: